Türkiye de Şirketlerin Temettü Takvimi 2019

07:41
Temettü takvimi 2019 

Biz temettü yatırımcılarının en sevdiği dönem, yatırım yaptığımız şirketlerin kar payı (temettüdağıtım dönemidir. Bunu yatırımlarımızın birer meyvesi olarak görüyoruz.
2018 yılı şirketler için çok iyi geçen bir yıl olmadı. Bu nedenle bir çok şirket, (yıllarca temettü ödeme alışkanlığına sahip olanlar da dahil) temettü ödememe kararı aldılar. Şirketler bu dönemde karını dağıtmak yerine bünyelerinde tutarak, finansal olarak sağlam durmayı tercih etmiş gibi gözüküyor.

İlginizi Çekebilir: Temettü Yatırımcılığı Nedir?

Bu yazımızda temettü dağıtacağı kesinleşmiş olan şirketlerin temettü dağıtım tarihleri ile brüt temettü miktarlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu sayfayı sürekli güncel tutmayı düşünüyoruz. Temettü dağıtım kararı açıklayan şirketler oldukça tablomuzu güncelleyeceğiz.

Temettü Alabilmek İçin Ne Zaman Hisse Senedi Almalıyız?


Temettü almaya hak kazanmak için ilgili hissenin temettü dağıtımı tarihinden 1 gün önce olması yeterli fakat sırf temettü almak için 1 gün önceden hisse senedi almak bir anlam teşkil etmeyecektir. Çünkü hisse senedi dağıttığı temettü kadar fiyatı düşmektedir. 

Örnek: 100 TL fiyatla işlem gören ABC hissesi 10 TL temettü dağıttığını düşünelim. ABC hissesi temettü dağıtımı yağacağı gün 90 TL fiyatla işlem görmeye başlayacaktır.


Peki Temettü Sonrası Hisse Fiyatı Düşecekse Bizim Kazancımız Ne Olacak?


Temettü verilince hisse fiyatı da düşer. Ancak fiyat düşünce hissenin fiyat kazanç oranı(F/K)'sı da düşer. Çünkü, kazanç aynı iken fiyat azalır. Otomatikman hisse ucuzlar. Bu da bölünme fiyatına dönmesini tetikler. Hem temettü hem de hisse fiyatının artışı ile kazanırsınız.

Temettü size nakit yaratacağı için elinize geçen parayla yeni hisse senetleri alarak elinizdeki lot sayısını arttırma imkanınız da bulunmaktadır.

Temettü Dağıtım Tarihleri


Temettü Dağıtım Tarihleri Temettü Emekliliği Borsa 2019
Temettü Dağıtım Tarihleri 

Benzer Yazılar

Sonraki Yazı
« Önceki Yazı
Önceki Yazı
Sonraki Yazı »

Hiç yorum yok